Start with WHY

 

Iedereen kan uitleggen wat hun bedrijf doet en wat zijn/haar aandeel daaraan is. Dat is een heel belangrijke stap, gezien je anders geen flauw idee hebt wat je aan het doen bent. Youtube ads, facebook ads,… het zit er vol mee, bedrijven die weten wat ze doen.

Hoe ze doen wat ze doen, is al een heel ander verhaal. Als je begint na te gaan in de reclames welke merken daar over nagedacht hebben, beginnen er een aantal af te vallen. Sommige merken/bedrijven kunnen het gewoon niet of slecht uitleggen en andere kunnen het juist wel heel goed.

Weinig kunnen uitleggen waarom ze het doen.
Een concreet voorbeeld is reclame: “Colruyt biedt u de laagste prijs door zijn prijs aan te passen aan acties van concurrenten, door elke dag deze te vergelijken”. Perfecte omschrijving van wat en hoe, ik ben geneigd daar mijn boodschappen te doen. De natuurwinkel daarentegen of Bio-Planet maakt weinig of geen reclame en is toch aan het uitbreiden. Hoe? Omdat bij hen het duidelijk is dat ze die producten verkopen omdat ze zo gezond zijn en om zo weinig mogelijk te verbruiken of te vervuilen, een hele duidelijke reden.

Nog een ander voorbeeld?
Nike laat in elke reclamespot zien: “wij voorzien je van sportkledij voor je hele nieuwe levensstijl” die je kan afleiden van hun slogan “Just do it”. Wat ze doen is kledij, accessoires, schoenen, en zo veel meer maken voor mensen door technologie te blijven testen (duidelijk bij https://nieuws.vtm.be/sport/marathon-onder-2-uur-kan-dat). En waarom? Om mensen een gezondere levensstijl te doen krijgen.

Laatste voorbeeld:
Wat ik doe, is proberen iemand van zijn pijn af te helpen of zijn/haar lichaam te versterken. Hoe ik het doe, is door een gevarieerde sessie van manuele technieken en oefeningen te geven aan de mensen. Waarom ik dat doe, is dat ik niet geloof dat mensen een gevarieerde levensstijl gaan hebben als ik steeds hetzelfde bij hen blijf doen (ook al heeft het ene keer gewerkt). Mijn doel is juist mensen aan te sporen een gevarieerde levensstijl te hanteren.

Bij vragen, contacteer me.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s