Spotlight: Musculus Latissimus dorsi

De musculus latissimus dorsi, de letterlijk vertaling is de zeer lange spier van de rug, wordt meestal verkort naar de lats. Deze spieren worden vaak getraind om een V- vorm te krijgen van torso. Deze spier gaat van je bekken, je onderrug naar je schouderblad om te eindigen op de voorzijde van je bovenarm. Deze spier verbindt je rug met je schouders!

latissimus dorsi screenshot
picture by human anatomy atlas

Deze spier is vaak hypertoon, dit betekent dat de elektrische aansturing extra impulsen geeft zodat de spier pijnlijk en stijf aanvoelt. Dit kan dan leiden tot “een scheve rug” met diverse blokkades in de gewrichtjes van de wervelkolom. De innervatie of de elektrische aansturing van deze spier zit ter hoogte van de nek-bovenrug overgang, net de laagste nek wervels om specifiek te zijn.

Deze regio heeft vaak te lijden onder de spieren vanuit je schedel naar sleutelbeen-schouderblad regio. Die nekspierspanning kan dus op zijn beurt de onderste nekwervels samendrukken waardoor er weer een spanningsveld hier op treedt.

Stretching van de nekspieren kunnen een enorme verlichting geven op de rest van het lichaam. Voor de nekspieren minder stijf te laten worden in de eerste plaats, verwijs ik je naar vorige blogposts.

voor meer vragen mag je me steeds contacteren of eens langs komen in Ranst (Boswijk 7) of anders in Boechout (Sneppenbos)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s