Is het nu te veel vlees of te weinig groenten?

We lachen er soms wel mee (ik toch) dat vegans niet langer leven, dat lijkt alleen maar zo. Het beeld van geitenwollensokken is nog niet volledig verdreven. Toch is er iedereen het eens over dat we meer groenten zouden moeten eten, wat minder junkfood, wat minder dessertjes.

Het resultaat is vaak een dieet dat moeilijk vol te houden is, je ontzegt jezelf wel zaken waar je van houdt. Een mogelijke oplossing is gewoon te stoppen met dierlijke producten te eten. Waarom zo “cold turkey” plots stoppen?

Omdat het werkt.

Bij kinderen zou het niet werken, zij moeten een gestage verandering ondergaan want hoe meer je tegen een kind zegt dat het iets niet mag…. Blijkbaar is dat niet hetzelfde bij volwassenen, zij appreciëren directheid en strikte regelgeving. “Niet roken, niet drinken, geen dierlijk product eten” dat zou een goede mantra zijn. Ga je ervan doodgaan als je het eenmalig doet?

Nee, maar het consistent blijven eten/drinken/roken ondanks dat je goed genoeg weet dat het niet goed voor je is, kan je op lange termijn schade berokkenen.

Meer groenten eten hangt ook samen met minder vlees eten, dus in plaats van geen dierlijk product te eten, probeer eens 6 porties groenten of fruit per dag binnen te krijgen. Je zal vanzelf minder honger hebben. Waarom 6? Omdat het aangeraden wordt om 5 porties groenten of fruit per dag binnen te hebben, die ene extra is om het uitdagend te houden.

Dus weg met de boterhammen met kaas en charcuterie en hallo boterhammen met groentjes, hummus en zoveel meer. Weg met het yoghurtje om 10u en hallo hand vol noten,… Good luck!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s