Wat doet ibuprofen?

ibuprofen functie kinesist ranst
bron: http://www.MedicalNewsToday.com

Ibuprofen, vele patiënten moeten dit 10 dagen nemen ten gevolge van een ontsteking. Soms raden dokters het zelfs aan om het langer te blijven nemen, maar wat doet ibuprofen nu juist.

In bovenstaand tekst lees je dat Ibuprofen goed werkt tegen prostaglandines, meer bepaald het laat gewoon niet toe dat deze aangemaakt worden. Prostaglandines hebben inderdaad een functie als pijnsignalisatoren, veroorzaken zwelling en soms zelfs koorts. Inflammatie is in principe gewoon zwelling en pijn, dus dat meer een samenvatting van de voorgaande symptomen.

De functies van prostaglandines zijn als volgt:

functies prostaglandines kinesist ranst
bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Prostaglandin

Onder andere staat er inderdaad dat prostaglandines werken op de hypofyse bij het opwekken van koorts en bij het gevoeliger maken voor pijn. Ook staat erbij dat het de inflammatie reguleert, niet verergert maar reguleert. Ze werken daarnaast ook op de diameter van de bloedvaten, op de druk in het oog, op de filtratiefunctie van de nier, op het calcium beweging, op celgroei,…. Prostaglandines zijn dus best nuttig voor ons lichaam, zij zijn ook niet lang actief (normaal gezien).

Ik vind het belangrijk dat je begrijpt wat je inneemt en waarom je het inneemt. Het werkt zeker, dat ontken ik niet maar vaak is het enkel goed om de pijn weg te nemen.
Tijdens de inname van dit medicament blijft je letsel gewoon rustig voort herstellen en in principe koop je dus tijd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s