*Afgestuurd in 2014 aan de Universiteit Antwerpen als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie: muskuloskeletale afstudeerrichting

*Mulligan concept AB: mobilization with movement

*Redcord Neurac 1

*Osteopathie opleiding aan Flanders International College of Osteopathy jaar 1 – 2 – 3 – 4

*Anatomy Trains: Structure and Function

Mijn verloop toont aan dat ik ben gestart vanuit een interesse tot beweging, liefst een actieve zelf ondernomen beweging. Sportkinesitherapie draaide rond pijnvrij zelfstandig bewegen. In het begin van mijn carrière behandelde ik mijn patiënten zuiver op die manier, zelf oefeningen. Ik zag echter dat er thuis geen gebrek aan motivatie was maar een gebrek aan tijd. In plaats van mensen afspraken te blijven geven om te “onderhouden”, ben ik beginnen bijstuderen naar passievere behandelingen in de sessie met steevast een actieve component voor thuis. De oefentherapie is geëvolueerd naar pijnvrij, elke dag kort te bewegen (5 minuten maximum) zodat de “trouw” aan de therapie blijft.

Na de bijscholing van de passieve technieken van Mulligan en osteopathie wou ik zonder al te veel gekraak en gemanipuleer de elasticiteit en weerbaarheid van de mensen beïnvloeden en zo ben ik bij Anatomy trains beland. Dit gaat over het bindweefsel in ons lichaam, dat ons onze elasticiteit en weerbaarheid geeft. Vraag me hier gerust naar in onze sessies!

Tot dan