Kinepraktijk Van de Vel is tevens jouw osteopaat in Ranst. Mechanisch en neurologisch denken, om verder te kijken dan je klacht zelf, is wat ik hierbij bereik. Dit kan aan de hand van mobilisaties, manipulaties, zachte weefseltechnieken, enzovoort. Typische klachten zijn nek- en rugklachten, maar alle gewrichten en soorten pijn zijn te herleiden naar bepaalde cruciale factoren die een rol spelen in het ontwikkelen of onderhouden van de klachten.

Het verschil tussen osteopathie en kinesitherapie zit hem in het benaderen van de klacht. Kinesitherapie gaat ervan uit dat je een mechanische disbalans hebt tussen belasting (vb. sporten) en belastbaarheid (vb. je structuren). Door massages, mobilisaties en rust gaan kinesisten je belastingen doen laten zakken zodat je structuren kunnen herstellen (van nature uit). Door oefeningen gaan ze proberen je structuren op een andere manier te stimuleren om meer belastbaarheid te bekomen. Dit zijn vaak lokale behandelingen.

Osteopathie bekijkt meer naar het zenuwstelsel, kennis van het zenuwstelsel samen met anatomie zorgen voor een diepere blik in je lichaamswerking. Zij gaan na waarom je pijn hebt, of je nu van disbalans spreekt of blokkades of slechte eetgewoontes of wat dan ook. Je osteopaat bekijkt je hele lichaam en probeert je algemeen welzijn te verbeteren zodat je herstel bevorderd wordt. Dit omvat technieken vaak ver weg van je oorspronkelijke klacht. Het doel voor ogen blijft je lichaam te helpen herstellen, osteopaten bekijken het gewoon wat globaler.

Sessies duren eveneens 30 minuten en de kostprijs is €28