Kinepraktijk Van de Vel staat met onderstaande zaken steeds up-to-date en met constante bijscholingen zorg ik voor een continue verbetering van medisch redeneren.

Manuele therapie:

Manuele technieken duiden op een “hands on” techniek. Door aan het aanraken van structuren kan ik de stijfheid en/of spanning voelen. Hier kan ik lokaal opwerken door rekkingen, stretching, mobilisaties, manipulaties,… en kijk ik ineens verder waar anders er nog problemen zitten.

Oefentherapie:

revalidatie oefentherapie thomas van de vel kinesitherapie ranst.jpeg

Oefentherapie is de “hands off” methode en is niet te onderschatten. In wetenschappelijk bewijs is manuele therapie enkel significant beter met ondersteunende oefeningen, ook al voelt het aan dat de manuele therapie het grootste onderdeel is. Een vereiste is pijnloze oefeningen voorgeschoteld te krijgen. Het voordeel is activatie van een spiercel door een zenuw, verhoogde bloeddoorstroming lokaal, algemeen welbehagen en intensievere ademhaling.

Rugscholing:

rug mobilisatie yoga thomas van de vel mobility

Dit wordt vaak verward met “voorzichtig leren bewegen zodat je je rug niet overbelast”. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dit je juist bang maakt te bewegen en dat je veel misloopt. Je wordt enkel goed in wat je oefent, dus oefen best alles…
Mijn insteek hierop is dat we niet enkel focussen op de lage rug, maar op de enkelstabiliteit, voet afrollen, knie tracking, heupstabiliteit, core stability, schouderstabiliteit,…. Hoe gevarieerder, hoe beter. Dat is de nieuwe visie.

Thuisoefeningen:

infographic soorten oefening kinesist ranst

Door een eigen programma kan ik snel de juiste oefeningen selecteren voor jou om thuis te doen. Op het einde van elke sessie krijg je deze mee.

Interesse?
Bel me gerust op het nummer: 04/99.41.36.54

 

Kinesist Thomas Van de Vel – Boswijk 7 2520 Ranst